donderdag 13 december 2018

Op 7 februari traden de senioren van de Maaskanters aan tegen RDZ.

En in een bijzondere samenstelling! Zoals Christa opmerkte: jullie zijn voor het eerst met het eigen team, zonder invallers. Bijna juist, wij waren voor het eerst met het eigen team. Christa speelt zo vaak mee dat ze gewoon onderdeel van het team is. Op de geblesseerde Agnes na was het team ook nog eens compleet. Waarschijnlijk niet eerder voorgekomen dit zaalseizoen.

De Maaskanters begonnen de wedstrijd op de 4e plaats, met 1 punt minder en 1 wedstrijd minder gespeeld dan RDZ. De thuiswedstrijd tegen RDZ werd met 11-9 gewonnen. Een wedstrijd dus tussen twee ploegen die aan elkaar gewaagd waren.

Na een aftastende beginfase was het RDZ dat na 7 minuten via een strafworp op 1-0 kwam. Twee minuten later scoorde RDZ de 2-0. Het eerste aanvalsvak van de Maaskanters speelde geen spectaculair korfbal, het was gedegen en er werden veel kansen gecreƫerd. Het lukte dit vak echter niet om het harde werken in doelpunten om te zetten. Er werd van te ver weg en te weinig scherp geschoten. RDZ had hier minder moeite mee en scoorde vrijwel direct de 3-0. Wim scoorde echter direct de 3-1 van afstand waarmee de Maaskanters in de wedstrijd bleven. Daarna was het echter RDZ weer dat verder ging met scoren en uitliep naar 5-1. Anne-Marij bracht de stand op 5-2 met een afstandsschot en Corien hopte de 5-3 erin vlak voor rust. RDZ bracht de ruststand op 6-3.

Na rust begon Maaskanters goed. Ari-Jan schoot de 6-4 erin en Corien hopte nog eens een keer en bracht de stand op 6-5. De Maaskanters kregen een strafworp, maar Jochem miste helaas. Wel scoorde hij een paar minuten later de 6-6. RDZ wilde uiteraard de wedstrijd winnen liep weer wat uit naar 8-6. Jochem had teveel last van zijn vingers na een bal die in de eerste helft erg ongelukkig terecht kwam en werd vervangen door Bart-Jan. Het was een wissel die de nodige tijd in beslag nam. Bart-Jan was van huis vertrokken met maar 1 korfbalschoen en moest dus eerst Jochem z'n schoenen nog aan (Corien en Anne-Marij hadden zowaar al hun korfbalspullen bij zich, er ontbrak wel wat anders in hun tas maar die details blijven achterwege dit keer). Wim en Anne-Marij zorgden weer voor een gelijke stand. Binnen twee minuten brachten echter de tegenstanders van Wim een Anne-Marij RDZ weer op een voorsprong van twee punten met nog een kwartier te spelen. Corien scoorde nog 2x, waarvan 1x afgekeurd werd omdat het verdedigd was en 6 minuten voor het einde van de wedstrijd stond het 10-9. 3 minuten voor tijd scoorde RDZ de 11-9 en gaven de Maaskanters zich gewonnen. Voor de statistieken scoorde RDZ nog twee keer. Eindstand 13-9.

Geen slechte wedstrijd van de Maaskanters, alleen onvoldoende scherpte in de afronding. Met nog twee wedstrijden te gaan lijkt het erop dat de Maaskanters het zaalseizoen in de middenmoot eindigen. Nu is winnen natuurlijk fijn, maar het draait bij ons ook om de 3e (en in dit geval zelfs 4e) helft! Met dank aan Weilke voor de gastvrijheid & hamburgers en aan Christa voor de secretariƫle ondersteunng ten behoeve van dit verslag.