K.V. de Maaskanters

zaterdag 23 maart 2019

Zaterdag 31 januari trad Maaskanters 1 op tegen DVO 11.

Sommige verenigingen zijn nu eenmaal wat groter dan andere... De afgelopen seizoen hebben de Maaskanters vaak tegen DVO gespeeld en vrijwel altijd (ruimschoots) verloren. Ik kan me echter nog wel 1 fantastische wedstrijd herinneren afgelopen zaalseizoen, uit bij DVO, direct nadat hun 1e had gespeeld voor promotie naar de korfballeague. Schijnbaar waren ze toen zo van slag, het stond nog voor rust 0-8 in ons voordeel. Die wedstrijd hebben we niet meer weggegeven.

Een korte analyse vooraf, Maaskanters staat 3e in de poule, DVO 2e. De Maaskanters is de ploeg die op 1 ploeg na het minste tegendoelpunten heeft gekregen maar ook de ploeg die op 1 ploeg na het minste gescoord heeft. Maaskanters zijn de competitie goed begonnen maar hebben de afgelopen weken wat onnodig puntenverlies geleden. DVO laat een flink wisselend resultaat zien, bijna of het twee verschillende teams van een verschillend kaliber zijn. In ieder geval is het een ploeg die veel scoort.

Hoewel het een bekende tegenstander is, met de nodige bekende gezichten (en Jochem, ze scheelden echt meer dan 5 jaar in leeftijd met mij...), het spelletje van DVO was bijzonder. Ze zaten niet lekker in de wedstrijd en probeerden op allerlei manieren te forceren om tot scoren te komen. Gelukkig ging de scheidsrechter daar niet in mee.

Een paar jaar terug kon je er donder op zeggen, zet mij en Erika samen in een vak en we hebben ruzie met hun tegenstanders. Maar je kan toch niet zeggen dat de Maaskanters een fysiek spelend team is. DVO dacht hier echter heel anders over. En het lag niet eens aan mij...

Na de 1-0 door Anne-marij was het DVO wat de stand op 1-3 bracht. Een door Jochem benutte strafworp brengt de Maaskanters dichterbij maar de stand in de rust is 2-6. De nodige miscommunicaties in de vakken (na alle varianten in vakken uitgeprobeerd te hebben moeten we nu richting stabiliteit gaan om echt op elkaar ingespeeld te raken) en het luie (of slimme) achterverdedigen van DVO maakte het ons lastig. Er was vaak veel ruimte om te schieten, maar we waren beperkt in staat om de bal na het schot over te houden.

Na rust was het eerste doelpunt weer voor ons (wederom Anne-marij). Na een score van DVO werd het ineens spannend. Doelpunten van Weilke en Bart-Jan (eervolle vermelding, eerst doelpunt in een half jaar volgens eigen zeggen) en vervolgens van Jochem maakten dat het ineens 6-7 stond. De Maaskanters waren helemaal terug in de wedstrijd. Een kwartier voor het einde van de wedstrijd keken we aan tegen een 6-9 achterstand toen Maurits voor de 7-9 scoorde. Het lukte de Maaskanters helaas niet om verder in te lopen. Eindstand 7-10.

Om alle commentaar naar aanleiding van de vorige verslagen te voorkomen ook nog de namen van de overige spelers:
- Elise, heeft ook een lekker potje staan korfballen, de meeste schoten waren dit keer zowaar over de korf in plaats van ervoor ;-)
- Vink, mocht niet onder de korf, moest onder de korf, maar was vooral erg druk vandaag, nu begrepen we in de 3e helft dat hij wat last heeft van afleiding, dus misschien verklaarde dat waarom hij niet zo scherp was in de afronding
- Corien, heeft vandaag in ieder geval 2 wedstrijden gewonnen, laatste klaar in de kleedkamer en meeste paar schoenen bij zich (3). En dat is echt bijzonder, aangezien ze de afgelopen wedstrijden altijd wel iets vergeten was, schoenen, rokje...
- Wim, maar die heeft al zoveel aandacht gekregen de afgelopen wedstrijdverslagen