Maaskanters 1 – KCD 5
De Kreek Kerkdriel, 24 november 2012

Op zaterdag 24 november 2012 stond de thuiswedstrijd van De Maaskanters tegen KCD 5 uit Doorn. Na een zeer spannende en leuke eerste helft waarin De Maaskanters een 7-5 voorsprong pakte, was de tweede helft veel minder spectaculair, De Maaskanters behielden echter de voorsprong en wonnen uiteindelijk met 10-8. Alweer de derde overwinning op rij in de zaalcompetitie. Op een regenachtige zaterdagmiddag kwam tegenstander KCD 5 uit Doorn op bezoek bij De Maaskanters in Kerkdriel. KCD 5 uit Doorn was opnieuw een onbekende tegenstander voor De Maaskanters. Toch waren De Maaskanters er juist op gebrand om eindelijk eens goed uit de start blokken te komen in de eerste helft. Dit gebeurde ook en na tien minuten was het dan ook 3-1 in het voordeel van De Maaskanters. KCD kwam echter terug met een strafworp en een ver afstandschot tot 3-3. Bij een 5-5 stand konden de Maaskanters echter een gat slaan door een doorloopbal van Dirk van Hees en een benutte kleine kans onder de korf van Weilke van Loon. 7-5 was dan ook de ruststand in het voordeel van De Maaskanters.

De tweede helft begon voortvarend voor KCD. Zij scoorden al binnen enkele seconden een ver afstandsschot vanaf de middellijn. De Maaskanters slaagden er in de volgende periode er niet in om te scoren. Er werd veel gemist onder de korf en alle afstandschoten wilden ook niet vallen, terwijl het aanvalsspel wel prima verzorgd was. KCD kon daardoor terug komen tot 7-7. Door echter twee snelle doelpunten van De Maaskanters, afstandsschoten van Adriaan v/d Bogert en Dirk van Hees, werd de afstand weer vergroot tot twee doelpunten. Omdat de aanval wederom een lange tijd niet succesvol was in de afronding werd het echter wederom spannend. KCD kwam op terug tot 9-8. Ari-Jan Vink benutte echter een bevrijdende strafworp en met een 10-8 voorsprong kon de wedstrijd uitgespeeld worden.

Anne-marij v/d Bogert 2x

Overige uitslagen 24-11-2012