maandag 23 januari 2012 20:35

Maaskanters 1 – Wageningen 11  21-01-2012

Op zaterdag 21 januari moesten de Maaskanters thuis aantreden tegen hekkensluiter Wageningen. Na een eenvoudige wedstrijd was de einduitslag 22-5 en omdat Kesteren geen wedstrijd speelde werd de koppositie nu eindelijk overgenomen van Kesteren. Voorafgaand aan de wedstrijd hadden De Maaskanters zich al voorgenomen om met groot verschil te winnen van hekkensluiter Wageningen. Dit om een zo goed mogelijk doelsaldo te creëren in de race om het kampioenschap met Kesteren. De start van de wedstrijd was echter zeer ongeconcentreerd en erg nonchalant.

Na 5 minuten spelen stond hekkensluiter Wageningen namelijk al op een 3-0 voorsprong. Gelukkig zorgde de bliksemstart van Wageningen er voor dat De Maaskanters wakker werden. Toen de doelpunten machine bij de Maaskanters eenmaal op gang was gekomen, was er voor Wageningen dan ook geen houden meer aan. Na ongeveer 20 minuten spelen was de 3-0 voorsprong van Wageningen omgebogen in een 8-4 voorsprong voor de Maaskanters, na vele mooie schoten en aanvallen. Uiteindelijk resulteerde dit in een 11-4 ruststand. Ook in de tweede helft gingen de Maaskanters verder met scoren en liepen de Maaskanters verder uit. Ook de wisselspelers verdienen hierbij een groot compliment. Joost v/d Bogert, Lilian van Loon en Weilke van Loon, die allen in de tweede helft in het veld kwamen wisten allen te scoren. Het vooraf gestelde doel van meer dan 20 doelpunten scoren werd dan ook glansrijk gehaald. De uiteindelijke eindstand was dan ook 22-5 in het voordeel van de Maaskanters. Volgende week wacht een zwaardere wedstrijd tegen de nummer 3 van de competitie Koveni uit Nieuwegein.

Bart Hoogendijk 4x
Erika van Loon 3x