vrijdag 19 april 2019
maandag 21 november 2011 20:36

Wageningen 11 – Maaskanters 1

Op een mistige zaterdagmiddag reisden De Maaskanters af naar Wageningen om aan te treden tegen Wageningen 11. Het klasse verschil van De Maaskanters was doorslaggevend voor de eerste overwinning van de zaalcompetitie. De einduitslag was dan ook 7-11 in het voordeel van De Maaskanters. De Maaskanters waren in de tweede wedstrijd van de zaalcompetitie gebrand op een goed resultaat na het uit handen geven van de vorige wedstrijd. De tegenstander was dit keer Wageningen 11. Ook Wageningen had de eerste wedstrijd verloren en op voorhand leken er dus punten te pakken voor De Maaskanters.

Door een blessure was Geertrude van de Bogert echter afwezig. Zij werd op een indrukwekkende manier vervangen door Weilke van Loon. De start van de wedstrijd was meteen goed. De Maaskanters pakte een 2-0 voorsprong door doelpunten van Weilke van Loon en Ari-Jan Vink. Deze voorsprong werd gedurende de eerste helft vastgehouden, wat resulteerde in een voorsprong bij de rust in het voordeel van De Maaskanters. In de tweede helft kwamen De Maaskanters ook meteen weer goed uit de startblokken. Door een doelpunt van Laura Holdermans werd de voorsprong vergroot tot 3 doelpunten. De tegenstander kwam echter terug door een aantal goede schoten van afstand tot op één punt, 6-7. Bij deze 6-7 stand scoorde Ari-Jan Vink echter een bevrijdende doorloopbal. Hierna liepen De Maaskanters eenvoudig uit naar een 11-7 overwinning.

Louise Schinkel 1x
Laura Holdermans 1x