Tiel ’72 5 - Maaskanters 1
Tiel,17 november 2012

Voor de tweede wedstrijd in de zaalcompetitie reisden de Maaskanters af naar Tiel om het op te nemen tegen Tiel ’72. Na een zeer gelijkwaardige en spannende eerste helft namen de Maaskanters in tweede helft net als vorige week de touwtjes weer compleet over van Tiel ’72. De einduitslag was uiteindelijk 14-9 in het voordeel van de Maaskanters. Tiel ’72 5 was een onbekende nieuwe tegenstander voor de Maaskanters. De eerste tien minuten waren dus wederom net als voorgaande week erg zoeken naar de mogelijkheden en wennen aan het aanvalsspel van de tegenstander. De tegenstander bleek met name in de korfzone erg gevaarlijk en profiteerden hier ook van. Na een 0-1 voorsprong, werd het al snel 3-1 voor Tiel ’72. De Maaskanters kwamen echter weer snel op 3-3 door een doelpunt van Weilke van Loon en een strafworp die in eerste instantie gemist werd door Dirk van Hees, maar hij wist door een goede rebound uiteindelijk toch te scoren. Daarna ging het spel en de doelpunten op en neer. Uiteindelijk werd de rust bereikt met een 6-5 achterstand.

In de rust werd er door coach Wim v/d Oord op gewezen dat opnieuw de eerste tien minuten van de tweede helft weer bepalend zouden worden voor de wedstrijd net als vorige week. De Maaskanters waren er dan ook extra op gebrand om deze eerste tien minuten de achterstand om te buigen. Dit lukte door een dit keer wel ineens benutte strafworp van Dirk van Hees, een ver afstandschot van Dirk Schinkel en een mooie doorloopbal van Anne-marij v/d Bogert. Met name aanvallend had Tiel ’72 in de tweede helft geen kracht meer om de Maaskanters te stoppen. Na een mooie doorloopbal van Louise Schinkel en een kleine kans onder de korf van Dirk van Hees werd de score vergroot tot 4 punten. Door dit geslagen gat bleken De Maaskanters niet meer te achterhalen en werd de voorsprong zelfs uigebouwd tot 6 punten, door nog twee doelpunten van Ari-Jan Vink. De einduitslag was uiteindelijk 14-8 in het voordeel van De Maaskanters.

Bart-Jan v/d Bogert 1x
Anne-marij v/d Bogert 1x