Maaskanters 1 – MIA 7 Zaltbommel,
10 november 2012

In de eerste wedstrijd van de zaalcompetitie bleken de Maaskanters uit Well door een sterke tweede helft veel sterker dan MIA 7 uit Ammersfoort. Na een dramatische start in de eerste helft werden de Maaskanters steeds beter en met name in de tweede helft werd het verschil gemaakt. De einduitslag was dan ook 14-9 in het voordeel van de Maaskanters. Na een mooie tweede plaats in de veldcompetitie begonnen de Maaskanters op zaterdag 10 november 2012 met volle moed aan de eerste wedstrijd van de zaalcompetitie tegen de onbekende tegenstander MIA7 uit Ammersfoort. De passing was echter rampzalig. Door veel foute passes en een verdediging die duidelijk moest wennen aan het snellere spel in de zaal, stonden de bezoekers binnen 10 minuten op een 0-3 voorsprong. Daarna herpakten de Maaskanters zich echter weer en door veel strijd werd de tweede helft afgesloten met een 5-6 achterstand.

De eerste 10 minuten na de rust waren cruciaal voor de wedstrijd. Door drie afstandschoten van 2x Adriaan v/d Bogert en 1x Louise Schinkel en een fraai afgewerkte kans achter de korf van Bart-Jan v/d Bogert overbluften de Maaskanters de tegenstander en kwamen op een 9-6 voorsprong. De tegenstander kwam het sterke spel in het begin van de tweede helft niet meer te boven en wisten het gat van 3 punten niet meer te dichten. Aan het einde van de wedstrijd liepen de Maaskanters zelf uit tot 5 doelpunten voorsprong. In de laatste tien minuten kon topscoorder Adriaan v/d Bogert gewisseld worden voor zijn jongere broer Jochem v/d Bogert. Ook Bart-Jan v/d Bogert die met 2 doelpunten een belangrijk aandeel had in de wedstrijd werd nog gewisseld voor zijn jongere broer Marijn v/d Bogert. Ook willen de Maaskanters Elise Dekkers bedanken voor haar geweldige debuut in het eerste team van de Maaskanters, zij verving de afwezige dames.

Bart-Jan v/d Bogert
2x Weilke van Loon 1x