K.V. de Maaskanters

zaterdag 23 maart 2019

Op 8 maart rond 8 uur 's avonds, waren De Maaskanters klaar om af te reizen naar Veenendaal waar de wedstrijd om de tweede plaats zou zijn, in de SKF hal.


In verband met een ander wedstrijdje, iets met play-off voor een zekere korfballeague, was onze wedstrijd 20 minuten vervroegd. We kwamen aan op een eivol parkeerterrein, grote bussen, veel auto's stonden daar, en buiten de sporthal was er al geluid van vele supporters te horen. Ik dacht nog, sjonge jonge, als ze al gekomen zijn voor dat wedstrijdje, hoe vol zou het dan wel niet zijn bij onze wedstrijd. Dat bleek een misvatting, want bij onze wedstrijd waren er, afgezien van de wissels van de SKF en Arena combinatie, onze wissels, alleen een stel stomdronken SKF supporters. De Maaskanters lieten zich daar uiteraard niet door uit het veld slaan, want bij de wedstrijd voor de onze werd er nogal wat lawaai gemaakt, waardoor communicatie in de vakken nogal lastig geweest zou zijn. Ik moet er niet aan denken, al die herrie langs de lijn, maar goed, tijd om te korfballen. 

De eerste helft ging vrij goed voor De Maaskanters, en bij rust stonden we maar liefst met 8-0 voor. Toegegeven, SKF had de nodige pech, maar er werd door De Maaskanters secuur verdedigd en scherp aangevallen. Natuurlijk werden er Louis van Gaal achtige opmerkingen gemaakt in de trant van, zijn hun nou zo slecht of zijn wij nou zo goed. Dat laatste was uiteraard van toepassing, maar na rust ging het toch wat minder soepel, SKF had besloten om de glazen plaat die op hun korf lag, maar weg te halen, en ze begonnen te scoren, waardoor ze terug kwamen in de wedstrijd. De aanvallen van De Maaskanters verliepen wat stroever, maar onder meer door maar liefst zes doelpunten van Dirk Schinkel, werd de wedstrijd winnend afgesloten met 13-8, waarna de onvermijdelijke derde helft begon, die voor de thuissporters van SKF allang begonnen was. Ik dacht nog, wauw, wat een wantrouwen in je eigen team om alvast je verdriet te gaan verdrinken, maar ik had ook het gevoel dat het was omdat de wedstrijd voor die van ons winnend werd afgesloten door SKF, maar ach, dat zijn maar details, toch? 

Al met al zijn we tweede geworden in de competitie, niet echt een slecht resultaat, al is kampioen worden toch wel beter. Maar ja, de kampioen is terecht kampioen geworden, en daar laten we het maar bij.