K.V. de Maaskanters

vrijdag 20 april 2018
Zaterdag 18 januari...

Zaterdag 18 januari waren er weer thuiswedstrijden in Kerkdriel, alle vier de teams moesten thuis. Het was alweer een tijdje geleden en iedereen ging met volle moed richting Kerkdriel om te korfballen. De veters werden gestrikt, de bidons werden gevuld en de scheidsrechters waren 100% geconcentreerd.

De F was al vroeg aan de beurt, hier heb ik helaas bijna niet gekeken, want ik was er nog niet, wat ik wel gezien heb is dat het uiteindelijk 6-6 geworden is. Volgens de coaches was het erg spannend, wat ik zelf ook vond, want een minuut voor het eind stonden de tegenstanders nog met 6-5 voor. Maar letterlijk 20 seconden voor het einde besloot Lisa nog even te scoren, waardoor de einduitslag 6-6 werd. Het is gelijkspelen, maar het voelt als winnen!! Goed gedaan iedereen!

Na de F moest de D spelen, tegen SGV uit Culemborg. In een eerdere wedstrijd was hier van gewonnen, en met die gedachte bereidden de coaches hun team voor op een spannende wedstrijd, maar SGV was helaas op elke punten superieur aan De Maaskanters, de bal ging snel rond, en SGV drukte het ook uit in de score. Uiteindelijk is het 16-5 geworden. Toch waren er nog veel goede punten, ondanks de ruime achterstand bleven 'onze' D-spelers gewoon gemotiveerd en wilden ze gewoon lekker korfballen. Mensen gebruiken weleens de uitdrukking helaas pindakaas, en dat is voor deze wedstrijd zeker van toepassing. De spelers hebben goed hun best gedaan, maar de tegenstanders waren gewoon beter. Je kan beter flink verliezen en toch na een goede wedstrijd naar huis gaan, dan nipt verliezen en het gevoel hebben dat het geen goede wedstrijd was. Kom op D-team!!

Toen de D afgelopen was, moest de B korfballen, ook tegen SGV. Uiteraard had het B-team gezien hoe de wedstrijd van de D afgelopen was, en bij het hele team sloop er een winnaarsmentaliteit in. Het hele team wilde deze wedstrijd gewoon heel graag winnen. Ook omdat de tegenstanders allemaal een stukje groter wilde het team graag winnen. Aan het begin van de wedstrijd was het overduidelijk SGV dat dicteerde, maar de B ging weer doen waar het zo goed is, onverzettelijkheid tonen en voor elkaar door het vuur willen gaan. De coaches van SGV, die ook coach bij de D waren, werden steeds ongeduriger, de Maaskanters bleven gewoon prima mee korfballen, en uiteindelijk werd zelfs de winst over de streep getrokken. De uitslag was 8-7, was een mooie wedstrijd om te zien.

Het eerste stond al klaar, en toch het vlaggenschip van De Maaskanters stond een moeilijke partij te wachten tegen koploper DVO uit Bennekom. Het werd voor de wedstrijd al benadrukt; we gaan ons best doen en gaan onverzettelijkheid tonen. Auke was bereid gevonden om te fluiten, en die floot in. Gelijk werd duidelijk dat De Maaskanters zich niet zomaar gewonnen zouden geven. De eerste twee kansen waren gelijk kassa, zomaar stond het 2-0 voor de geel-zwarten, twee keer was het Anne-Marij die scoorde. Op weg naar de rust golfde het spel heen en weer, en de teams scoorden beide nog twee keer, waardoor de ruststand 4-2 was, gezien de competitie stand was dat een kleine verrassing. Na de rust klapte DVO er meteen fel bovenop, wat het spel van De Maaskanters niet ten goede kwam en DVO scoorde twee keer vrij snel achter elkaar. Koploper DVO die in de vorige wedstrijd tegen De Maaskanters nog zonder moeite won, was erg zenuwachtig, en het won nipt, met 10-9. Ondanks het verlies, was het een prima wedstrijd voor De Maaskanters. Auke bedankt dat je ons wilde fluiten.

Doelpuntenmakers:  Ari-Jan Vink 3x

Wim van den Oord 3x

Anne-Marij van den Bogert 2x

Louise de Koning 1x