K.V. de Maaskanters

vrijdag 20 april 2018
Wedstrijden 9 november

Het was zaterdag 9 november weer tijd om de eerste zaalwedstrijden te gaan spelen. Ik was bij de wedstrijden die gespeeld werden, er allemaal bij.

Er heerste onder de teams een soort van gezonde spanning, iedereen wil de competitie goed beginnen.


Ik zag om te beginnen de F goed spelen en genieten, en ze hebben ook nog eens gewonnen. Iedereen was blij, behalve de tegenstander uiteraard, en iedereen dacht, nou de F heeft gewonnen, nou moeten de andere teams ook wel een mooi resultaat neer kunnen zetten. 

Dat bleek een beetje anders te lopen. Na de F moest de D spelen tegen Animo. Een tegenstander die gemiddeld genomen veel groter was dan dan 'onze' D. Ze speelden snel, konden hard rennen, kregen al snel grote kansen, en in de eerste helft was al duidelijk dat door een aantal persoonlijke wisselingen, om het zo maar uit te drukken, het niet makkelijker werd. Daarbij komt dat de D een klasse hoger is gaan spelen dus alle tegenstanders beter zijn. Toen ik affloot voor de rust, ja ik was ook scheidsrechter bij de D, stond het 7-1 voor de tegenstanders. De tweede helft ging voor de D wel een stukje beter, maar Animo was wel de betere ploeg. De D verloor uiteindelijk met 11-2. Dat is uiteraard geen fijn begin voor de D, maar ik denk dat ze met name de tweede helft echt heel erg goed gespeeld hebben. Ja, ze hebben vier doelpunten tegen gekregen, maar ze lieten wel zien over genoeg talent te beschikken. Na afloop vertrouwde een van de trainers me toe dat hij wel trots was op het team, omdat ze ondanks alles prima speelden.


Na de D moest onze B beginnen, tegenstanders waren HKC uit Utrecht. Niet geheel verrassend waren deze tegenstanders ook veel groter dan 'onze' B. Jonathan viel in bij de B en ik had het idee dat Jonathan zijn tegenstander Jonathan niet eens kon zien. Ook hier werd duidelijk dat het een lastige wedstrijd zou gaan worden, mede door blessures en personele veranderingen. Al met al ging het niet heel slecht, het spel was prima, alleen af en toe stokte het bij De Maaskanters, maar als er twee nieuwe mensen in het veld staan is het altijd even aftasten hoe en wat. De einduitslag is uiteindelijk 7-3 in het voordeel van HKC geworden, wat voor iedereen een faire uitslag was, gezien het spelbeeld en de kansverhoudingen. Al met al, ondanks het verlies ben ik van mening dat de B toch prima heeft gespeeld, maar er is alsnog voor de trainer het nodige werk aan de winkel.


Uiteindelijk moesten wij, het eerste bedoel ik daarmee, ook nog laten zien wat we konden. Tegenstander was Ter Leede uit Leerdam, een tegenstander waar we al vaak tegen gespeeld hadden, en van gewonnen en verloren hadden. Er viel niks te zien aan het team, niks werd duidelijk, ook met inschieten was het wel iets beter dan ons inschieten, maar ach, dat is bijna normaal te noemen. De wedstrijd begon, en al snel werd duidelijk dat het een moeilijke wedstrijd zou gaan worden. Het spel zat desondanks bij ons goed in elkaar, en in aanvallend opzicht werd er in beide vakken prima gespeeld. Ter Leede had echter ook prima spelers met een goed schot, bij rust stond het 5-5. In de tweede helft stonden er twee nieuwe gezichten in, Corien in plek van Weilke, en na 10 minuten ging Jochem eruit voor Marijn. In de tweede helft liep het spel stroever, aanvallend kwamen De Maaskanters enkel tot een schot aanvallen, dat zijn aanvallen waarin de bal na een schot op de korf al wordt onderschept. Dat is natuurlijk voor de verdediging, die best goed stond, niet bevorderlijk, en Ter Leede scoorde ook uiteindelijk. Ondanks het stroeve aanvalsspel in beide vakken van De Maaskanters waren er toch de nodige positieve punten te vermelden. Het spel zelf, ondanks dat we de bal niet over hielden, was bij vlagen prima. We moeten alleen leren raak schieten en ondergetekende neemt geen strafworpen meer.


Na bovenstaande getypt te hebben, kan ik niks anders concluderen dat een gewonnen wedstrijd van de vier niet goed genoeg is. De F heeft de rest voorgedaan hoe het moet, maar we hebben niet geluisterd. Volgende keer beter D, B en Senioren. Veel plezier iedereen met de training van woensdag.