K.V. de Maaskanters

vrijdag 20 april 2018
Zaterdag 13 juni!

Zaterdag was er weer de WK-open, hoe het ging? Dat lees je in dit artikel! Lees dus snel verder.


Afgelopen zaterdag, 13 juni, was er weer het traditionele, legendarische toernooi om de felbegeerde Wells Kampioenschap Open bokaal. Er waren zeven teams, De Wordraagse Rakkers, Erst un pilske, Varkens zijn Cool, NEO, De Herrieschuppers, Team Schinkel zoals altijd, en mijn persoonlijke favoriet, De Derde Helft. Waarom De Derde Helft mijn favoriet was? Geen idee, ik denk dat het iets te maken heeft met mijn voorkeur voor een derde helft. Nou ja, ik was omroeper, dus ik was bijtijds ter plaatse. Ik maakte mezelf wijs dat dat was omdat ik dat leuk vond, maar eigenlijk was het zodat ze mij de werking van de microfoon uit konden leggen.

Rond half 5 kwamen de teams langzaam binnendruppelen, en het feest kon beginnen. De BBQ werd aangestoken, Mariet en Anke stonden klaar om de sateetjes en biologische hamburgers van varkensboerderij Van Den Bogert te bakken en om te draaien. Op veld 1 was er gelijk een klassieker, Team Schinkel trad aan tegen Erst un Pilske. Wat de stand is weet ik niet meer, de wedstrijd weet ik omdat ik hier toevallig een leeg wedstrijdformulier heb gevonden.

Gedurende de dag doen alle teams van zich spreken, zowel binnen als buiten het veld, in het veld tijdens de eerste en tweede helft, buiten het veld tijdens de derde helft. De middag verstreek, de avond kwam, en het werd al snel duidelijk dat er een grote favoriet was. Die favoriet was ook de winnaar uiteindelijk. De Wordraagse Rakkers gingen met de beker naar huis, gefeliciteerd nog overigens, en de echte derde helft kon beginnen. Wat de precieze stand was weet ik niet meer, maar ik moet tot mijn grote spijt meedelen dat mijn grote favoriet onderaan was komen te staan, maar eigenlijk was iedereen voor dit team, want iedereen vierde De Derde Helft. Ik haakte vrij snel af, maar ik begreep dat De Derde Helft nog tot in de kleine uurtjes geduurd heeft.

Nou ja, ik denk niet dat veel mensen het ermee eens zullen zijn dat De Derde Helft eigenlijk zou hebben moeten winnen, maar wel dat er weer een ongelofelijk gezellig toernooi was. Ik heb genoten, het was top! Elise en Anne-Marij bedankt voor het organiseren, vrijwilligers achter de bar en BBQ, scheidsrechters, EHBO en niet te vergeten wedstrijdsecretariaat, bedankt!